Referenties

Harmoniekapel Crescendo Noordwijk

In de zomer van 2017 dreigde een ernstige crisis in de grote en bloeiende muziekvereniging Harmoniekapel Crescendo in Noordwijk. Een conflict tussen twee dirigenten dreigde de vereniging te scheuren.

In een uiterst complexe situatie- met alle fijngevoeligheden; met de muzikaal bevlogen en emotioneel betrokken leden; met een ‘’dorpse” en sterke verenigingscultuur- heeft Ad Alblas op verzoek van het bestuur het gesprek in de vereniging gevoerd.

Naar alle stakeholders en de direct betrokkenen heeft Ad geluisterd en hen bevraagd en met en zonder hen geanalyseerd.

Door te confronteren en motiveren is op individueel en collectief niveau inzicht ontstaan in ieders bijdrage in de problematiek waardoor het mogelijk werd zelf te voorzien in bestendige oplossingen. Kortom: ‘terug kijken om vooruit te kijken’.

Op een coachende wijze heeft Ad het bestuur en de leden in dit proces geholpen zodat er weer sprake was van een gezamenlijk visie naar de toekomst.

"Af en toe moet je toegeven dat je het zelf niet meer kan en teveel onderdeel bent van het probleem….. Iemand als Ad erbij halen was de meest juiste beslissing die wij als bestuur hebben genomen."